fbpx
Elopment-ul in 6 reguli de succes

Cum sa „evadezi” de la nunta ta

Ai cerut-o de sotie. Ti-a raspuns cu un “DA!” hotarat, iar acum va pregatiti de nunta. Bucuria este imensa si vreti sa o impartasiti tuturor. Asadar, v-ati pus pe scris. De doua zile, aproape ca nu mai iesiti din casa, dar tot nu sunteti siguri ca ati terminat. Iar daca lista de invitati ar fi singura voastra grija, ar mai fi cum ar mai fi. Insa mai sunt de stabilit: primaria, biserica locatia, meniul, muzica, marturiile, cazarea pentru rudele “de departe”…Ufff! Este o tevatura atat de mare, incat aproape ca nu stiti cum o sa iesiti “basma curata”. Asa ca va vine ideea de a “evada” de la nunta traditionala. Aceasta “escapada”, sau elopement, cum i se mai spune, suna extrem de tentant pentru voi. Iata care sunt regulile ce va vor usura plecarea si vor mai reduce din suferinta celor dragi ramasi acasa:

Ce inseamna elopement-ul?

In majoritatea cazurilor, se refera la o nunta in 2. Doar voi 2, in destinatia voastra preferata, urmata de mult asteptata luna de miere.
Uneori, cuplul doreste sa le fie alaturi si cativa prieteni buni, nasii, sau parintii, insa numarul invitatilor nu depaseste de obicei 10.
Este cel mai putin stresant mod de a te casatori, intrucat ceremonia este scurta, lejera si se desfasoara intr-o destinatie superba, in mijlocul unei vacante!

nunta in 2

Nunta in 2 – Hotel Eden Roc Cap Cana

Anuntati-i pe toti cei dragi ca doriti o nunta…altfel

Nimic nu este mai trist, decat sa crezi ca esti ultima persoana care afla despre nunta celui mai bun prieten al tau, sau celui mai iubit copil, frate sau nepot. Despre cum vreti sa se intample cel mai important moment din viata voastra de cuplu, trebuie sa spuneti tuturor celor apropiati voua, fie ca sunt rude sau prieteni. Astfel, inainte de a va lua zborul, dati de stire tuturor, cum ca urmeaza o nunta altfel. Puteti organniza sa fie alaturi de voi, spre exemplu  prin intermediul unei transmisii live. Asadar organizati „un sincron” al laptop-urilor si paginilor de Facebook, pornite din toata tara la o anumita ora comunicata de voi in prealabil.
nunta mexic mayakoba

Nunta in Mexic – ceremonia nu ar fi completa fara Mariachi – Hotel Mayakoba

“Elopment-ul” nu este ceva simplu si rapid de organizat

Da, ati scapat de toata tevatura pe care o presupune o nunta traditionala. Mai ales atunci cand vine vorba despre grija fata de invitati. Dar aceasta nu inseamna ca aici s-a sfarsit tot chinul. Asta pentru ca “evadarea” pe care o puneti la cale, va fi intr-o destinatie indepartata. Astfel va trebui sa fiti foarte atenti la tot ceea ce insemna detalii tehnice precum: filmare si transmisie live, inregistrare video, fotografiere, rezervare conditii de transport si cazare (mai ales cele pentru luna de miere ce urmeaza dupa nunta), sau organizarea petrecerii de dupa ceremonia religioasa. Deasemenea, la capitolul Buget, va veti bucura ca ati facut o economie importanta, pentru ca nu v-ati mai organizat nunta in stil traditional, totusi, acest surplus de bani trebuie cheltuiti foarte atent, pentru ca altfel veti constata ca nu va vor ajunge nici macar pentru a plati fotograful.

Aflati ce acte sunt necesare pentru oficializarea casatoriei

V-ati decis sa „elopati”/ evadati undeva departe, departe de casa. Insa dupa ce va trece primul val de euforie dat de locatia aleasa, va trebui sa va puneti foarte serios pe treaba. Asta pentru ca fiecare tara are propriile sale reguli in vederea emiterii certificatelor de casatorie. Asa incat luati-va in calcul un timp dedicat acestei etape, atat aici in tara, cat chiar si la destinatie. Iar mai presus de orice, nu ezitati sa apelati la servicii de consultanta pe aceasta tema.
acte nunta exotica

Unele tari permit casatoria civila legala si chiar, in anumite locuri, se pot oficia si ceremonii religioase ortodoxe

Gasiti cel mai bun fotograf si profesionist video

Nunta este primul si cel mai important moment al noului nivel atins in viata voastra de cuplu. Acum ati devenit Domnul si Doamna X. Asadar nu doar sesiunea foto “trash the dress”, dar si intreaga transmisie live a evenimentului, trebuie sa fie impecabile. In plus trebuie sa aiba si acel ceva care sa le individualizeze. Apoi puteti organiza un after party la intoarcerea in tara unde filmul si fotografiile vor fi senzatia serii.

Personalizati-va elopment-ul

Faptul ca ati decis sa evadati din scenariul unei nunti clasice, cu multi invitati, pe care ii cunoasteti sau nu prea, va lasa o libertate in organizare Trebuie sa va cunoasteti bine preferintele, astfel incat nunta voastra, chiar daca in format restrans, sa fie memorabila si personalizata. Astfel, in cazul in care va stiti a fi impatimiti ai povestilor spuse la un pahar de vin, seara alaturi de prieteni, Italia, Franta sau Portugalia sunt cele mai potrivite destinatii pentru un eloping in vineyards. Sau poate ati colindat prin multe din colturile cele mai indepartate ale lumii. Plajele cu nisip fin, pe care ati stat sa va bronzati, intre 2 sesiuni de snorkelling, v-au ramas lipite de suflet precum marca de scrisoare. Asadar Bali, Caraibe sau Mauritius va asteapta “sa elopati/ evadati” in propria nunta, in cel mai exotic fel.

Organizati un „after party” la intoarcerea in tara

Acum dupa ce emotiile au trecut, o petrecere cu toti cei dragi, care v-au urmarit live de acasa, cu sufletul la gura, este tot ceea poate fi mai potrivit. Asta pentru ca a venit in sfarsit timpul sa va sarbatoriti noua viata ca Domnul si Doamna X si in cerc extins. Deschideti sticlele de sampanie si dati drumul povestilor!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *